Onze diensten

CPS biedt elke aangesloten onderneming een uitgebreid gamma aan op vlak van medische expertise, risicobeheersing en certificering in het kader van de spoorwegveiligheid. De expertise van onze specialisten gaat verder dan enkel de wettelijke opdrachten en wordt voortdurend bijgestuurd. Via ons vormingscentrum, met een pakket aan opleidingen gesitueerd binnen verschillende welzijnsdomeinen, kan u als klant uw werknemers de gepaste vorming aanbieden.
 • Medisch toezicht

  Gezondheidsbeoordelingen
  Vaccinaties
  Adviesverlening
  Aanvraag arbeidsplaatsbezoek
  Aanwezigheid op comité PBW

   

 • Risicobeheersing

  Uitvoeren van metingen
  Ergonomisch advies
  Advies risicobeheer
  Beheer geluid/trillingsbelasting
  Bijstand IDPBW
  Arbeidsplaatsbezoek
  Preventie psychosociale risico’s

 • Vorming & Opleiding

  Gezondheid
  Psychosociaal welzijn
  Ergonomie   

 • Certificering

  Medisch attest
  Wetenschappelijk onderzoek   

CORPORATE PREVENTION SERVICES

Als multidisciplinaire, nationaal aanwezige, externe dienst voor preventie en bescherming op het werk zijn we uw geschikte partner voor al uw welzijnsvragen en vragen over spoorwegveiligheid. Erkend als medisch centrum leveren wij ook medische geschiktheidsattesten af voor het spoorwegveiligheidspersoneel en dit conform de spoorcodex en de Europese regelgeving.

BOEK UW CONSULTATIES ONLINE

Om u, als klant, de nodige flexibiliteit te geven naar het inzetten van uw mensen binnen uw bedrijf stellen wij u een elektronisch plannings- en agendasysteem ter beschikking. Binnen deze webbased applicatie kan u zelf bepalen waar en wanneer uw medewerkers op medisch onderzoek gaan in het kader van de welzijnswetgeving(Codex) en/of spoorcodex. Periodieke medische onderzoeken, aanwervingsonderzoeken, spontane raadplegingen, .. kunnen ingepland worden in een voor u afgeschermde omgeving.

Laatste nieuws

10/04/2018

Wijziging rond bedrijfspsychologische onderzoeken.

Vanaf 16 april 2018 staat CPS niet langer in voor de uitvoering van de bedrijfspsychologische onderzoeken in het kader van de certificatie van de spoorwegveiligheidsfuncties. We verwijzen hiervoor graag naar Certirail die hiervoor tevens door de bevoegde instantie (DVIS) erkend is. De mensen van Certirail zijn te bereiken via Certirail@hr-rail.be . CPS staat nog steeds in voor de uitvoering van de medische geschiktheidsonderzoeken en aflevering van de bijhorende attesten.