Kantoorergonomie

De opleiding “Kantoorergonomie” is een opleiding op maat die het belang benadrukt van een correcte zithouding, voldoende beweging en een correcte kantooropstelling ter preventie van mogelijke gezondheidsproblemen gerelateerd aan beeldschermwerk.

Ergonomische verbeteringen zullen de kwaliteit van het werk, de productiviteit en de arbeidsvreugde doen toenemen

Duur Kostprijs

 2 u

 55 euro/pp

1. Doel

De deelnemers krijgen informatie, tips en ontspanningsoefeningen mee met als doel mogelijke gezondheidsproblemen gerelateerd aan beeldschermwerk te voorkomen.     

2. Programma

De vorming op zich bestaat uit een informatief en een praktisch gedeelte.

INFORMATIEF: De mogelijke risico’s (visuele problemen, musculoskeletale- en houdingsproblemen, mentale problemen) bij beeldschermwerkers worden besproken.

PRAKTISCH: Er wordt een ergonomische verantwoorde zithouding en kantooropstelling aangeleerd ter voorkoming van deze risico’s (gezondheidsproblemen). Tot slot worden een aantal ontspanningsoefeningen gegeven die een belangrijke afwisseling bieden tegen de statische belasting bij het werken op kantoor.

3. Inschrijven

Werkt u voor Infrabel? Dan dient u zich online in te schrijven via de intrawebpagina van de //Academy. Eenmaal uw manager uw aanvraag via deze weg heeft goedgekeurd, brengt Infrabel Academy CPS hiervan op de hoogte.

Gesloten vorming Vorming op maat
Vorming voor een specifieke groep deelnemers op een overeengekomen moment. Vorming aangevuld met specifieke aspecten/risico's van uw bedrijf, voor een groep deelnemers op een overeengekomen moment.
Aanvraagformulier Aanvraagformulier