Stressdetectie

Bedrijven worden steeds meer uitgedaagd om hun medewerkers gezond en gemotiveerd aan het werk te houden. Hiervoor worden bedrijven aangemoedigd een welzijnsbeleid uit te werken.

Anderzijds krijgen heel wat medewerkers te maken met stresssituaties op het werk. Deze stress kan chronisch worden en de werknemer kan een burn-out krijgen of er maar nipt aan ontsnappen. Om de gezondheid van de werknemers, hun professionele standvastigheid en de belangen van het bedrijf met elkaar te verzoenen, zal het welzijnsbeleid gefocust zijn op de detectie en preventie van risicofactoren voor het psychosociaal welzijn van medewerkers.

Investeren in stress- en burn-outpreventie is vandaag de dag een essentieel element in de werkomgeving. In veel gevallen kan een snelle en efficiënte opsporing van tekenen van stress en burn-out zeer lange afwezigheden vermijden.

Duur Kostprijs

3u

(9u-12u of 13u-16u)

105€/pp

1. Doel

Het doel van deze opleiding is het begeleiden van de hiërarchische lijn bij de preventie van stress en burn-out. Dankzij een beter begrip van deze concepten en aan de hand van oefeningen zullen de deelnemers de signalen die voorafgaan aan stress en burn-out leren herkennen, zowel bij hun medewerkers als bij zichzelf. Eens deze signalen zijn gedetecteerd, zullen er pistes worden voorgesteld en besproken.

2. Programma

Toelichting van het begrip stress:

  • Detectie van stressreacties
  • Identificatie van risicofactoren voor de medewerkers
  • Identificatie en gebruik van concrete tools voor de medewerkers
  • Raadgevingen om de werklast te verminderen en de tools van elke medewerker te vergroten
  • Onthaal van een collega die terug aan het werk gaat na een burn-out

3. Inschrijven

Werkt u voor Infrabel? Dan dient u zich online in te schrijven via de intrawebpagina van de //Academy. Eenmaal uw manager uw aanvraag via deze weg heeft goedgekeurd, brengt Infrabel Academy CPS hiervan op de hoogte.

Gesloten vorming Vorming op maat
Vorming voor een specifieke groep deelnemers op een overeengekomen moment. Vorming aangevuld met specifieke aspecten/risico's van uw bedrijf, voor een groep deelnemers op een overeengekomen moment.
Aanvraagformulier Aanvraagformulier

De opleiding wordt verzorgd door preventieadviseurs psychosociaal welzijn met praktische ervaring.